Circus Harlekino komt met nieuwe show naar Veldhoven

Veldhoven – Het circus is terug in Veldhoven met een nieuw programma waarbij internationale top-acts zijn geselecteerd om het hooggeëerd publiek te laten genieten. Harlekino geeft van 5 tot en met 7 april vijf voorstellingen op het D´Ekkerplein.

De voorstelling kent ook dit jaar weer vele bijzondere hoogtepunten. Organisator Kevin van Geet uit Hapert heeft een selectie van internationale topartiesten weten te strikken. Zij maken in de komende maanden deel uit van zijn grote, rondreizende circusfamilie. Het zijn 10 artiesten uit 6 verschillende landen, de meesten treden voor de eerste keer op voor Nederlands publiek. Elke show duurt ruim anderhalf uur.

Monte-Carlo

Rode draad door het programma vormt de jonge komiek Brad Garcia uit Spanje, die zowel met komische reprises als een weergaloos optreden op de reuzetrampoline voor een glimlach en verwondering zal zorgen. Het Engels-Franse duo ‘The Sangers’ is een ware legende. Al vele tientallen jaren reizen zij met hun act langs de grootste circussen ter wereld, onder andere in het beroemde Circusfestival van Monte-Carlo. Samen met hun viervoeters presenteren ze een komisch optreden van ongekende klasse, waarbij de honden op speelse wijze hun baasjes te slim af weten te zijn.

Sheyen Caroli uit Italië komt met een optreden dat een combinatie is van handstand-equilibre met een slangenmeisje. Op bijna aanraakbare afstand zoekt ze de grenzen op in kracht en balans van het menselijk lichaam. Het duo Platchkov uit Bulgarije is met meerdere acts vertegenwoordigd in de
voorstelling, zowel met (muzikale) jongleertechnieken, balansoefeningen op de vrijstaande ladder en een uniek spel met schaduwen en projectiescherm.

Lénárd en Daniela vormen een jong en getalenteerd artiestenpaar uit Hongarije. Ze verheffen fietsen op de eenwieler tot ware kunst en springen over elkaar, door vuur en op de trampoline. Ook op een 7-meter hoge, ronddraaiende ladder zijn ze actief. Dit voorjaar beleeft hun gloednieuwe act de vuurdoop voor het Nederlandse circuspubliek.

Samen met een ultramoderne lichtinstallatie, muzikale begeleiding door de Shepperd slagwerker en de geur van zaagsel en versgebakken popcorn zorgt dit internationale gezelschap voor een fantastische circusbeleving voor alle leeftijden.

Informatie

Voorstellingen vinden plaats op vrijdag 5 april om 19:00 uur, zaterdag 6 april om 16:00 en 19:00 uur en zondag 7 april om 12:00 en 15:00. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 14 euro per persoon en te bestellen via de website.

Let op: vrijdagavond is het actiedag, dat betekent toegang tot de show tegen de speciale prijs van 12,50 euro per persoon op de tribunes.