Eefje Maessen Ondernemer van het Jaar

Veldhoven – Eefje Maessen is Veldhovens Ondernemer van het Jaar 2023. Dat is vanavond bekendgemaakt tijdens Veldhoven Verbindt in Theater De Schalm. Volgens de jury vormt haar maatschappelijke betrokkenheid de belangrijkste afweging voor haar uitverkiezing.

Eefje Maessen is actief in haar kledingwinkel Wie in de Kromstraat. In coronatijd bedacht ze creatieve manieren om producten toch bij haar klanten te krijgen. Ze zette zich in voor het hele winkelgebied, Mensen van Veldhoven Live en andere initiatieven. Eefje organiseerde een actie voor de Voedselbank en andere goede doelen en ze kwam succesvol in actie om het Veldhoven Magazine te redden. Maessen ontving de award uit handen van burgemeester Marcel Delhez, tevens juryvoorzitter.

Maessen is de eerste ondernemer die de prijs in de nieuwe vorm krijgt uitgereikt. De Veldhovens Ondernemer van het Jaar is de opvolger van de Veldhovense Ondernemerstrofee, die de prijs liet adopteren door Veldhoven Verbindt. De prijs wordt uitgereikt aan ondernemers die hun sporen hebben verdiend in het Veldhovense bedrijfsleven. Vorige winnaars waren onder meer Tijn Verhoeven, André en Joyce van Reijen, Marcel van Dijk, Eric van Schagen en Louis Groenen.

Le Sable Veelbelovend Ondernemer

Ook de Veelbelovend Ondernemer van het jaar is vanavond bekendgemaakt. De aanstormend talenten die door stemmers en de jury zijn verkozen, zijn Laura van der Velden en Chiel Sap van restaurant Le Sable. Naast een award krijgen zij ook een voucher die ze kunnen inwisselen voor advies door ervaren ondernemers in samenwerking met Ondernemersklankbord Oost-Brabant. Ook zij kregen de prijs uitgereikt door de burgemeester. Het restaurant werd kortgeleden nog opgenomen in de Michelingids.