Game om drugscriminaliteit te leren herkennen

CRANENDONCK – Inwoners Cranendonck ontvangen een speciale krant over de game Eenheid 75, waarmee men signalen van drugscriminaliteit kan leren herkennen.

Drugscriminaliteit herkennen

Rond 13 juni valt de krant op de mat bij alle huishoudens van Cranendonck. De gamekrant is ook te downloaden via de website van Eenheid 75. De speciale krant staat in het teken van een spel, waarin je signalen van drugscriminaliteit leert herkennen. Drugscriminaliteit is een vorm van ondermijning. Bij ondermijning gebruiken criminelen de legale bovenwereld voor illegale activiteiten. Het is zichtbaar, maar lastig te zien als je er niet bij stilstaat. Politie, gemeente en andere overheidsinstellingen hebben in de strijd tegen drugscriminaliteit de hulp van de bevolking hard nodig. Via deze game leer je signalen ervan te herkennen en hoe en waar je deze kunt melden. Met de krant en een app op de mobiele telefoon kun je het spel Eenheid 75 in Cranendonck spelen.

Eenheid 75 en gamekrant

Het is een spel waarmee je op zoek gaat naar aanwijzingen die ‘Eenheid 75’ helpen om drugscriminaliteit aan te pakken. Met de app op de mobiele telefoon, met onderdelen van Augmented Reality, en de gamekrant ga je op zoek naar verdachte situaties in Cranendonck. Onderweg bekijk je per checkpoint een verdachte situatie in de app. In de app verschijnen de situaties in de vorm van objecten. Ieder object heeft een opdracht waarbij je per situatie het juiste codewoord meldt in de app. De opdrachten kun je oplossen door gebruik te maken van de aanwijzingen in de app, de social-mediakanalen van Eenheid 75 Cranendonck, en met de informatie die te vinden is in de gamekrant.

Voor wie?

Iedereen kan meedoen aan het spel Eenheid 75. Individueel of in een team. Het spel is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Voor kinderen van 10 tot 15 jaar wordt wel geadviseerd om dit samen te spelen met een volwassene. Hoe het werkt kun je ook lezen op de site van de gemeente Cranendonck.