Gratis Vliegeren op de kermis

Veldhoven-Dorp – Voor de 76e keer is er tijdens de kermis op zondag 9 juli het gratis vliegerfestijn voor de schoolgaande jeugd van Veldhoven. Het vliegeren is weer op zondag omdat de schoolvakanties dan nog niet zijn begonnen. De kinderen mogen gratis meedoen. Net als in de voorgaande jaren worden weer veel vaders (en opa’s) verwacht die de kinderen willen assisteren.

Alle deelnemertjes kunnen rekenen op een beloning. Er zijn punten te verdienen voor het hoog staan, het ver staan met extra punten voor het mooi staan én voor de zelfgemaakte vliegers. Alle punten worden opgeteld. De som levert een winnaar/winnares op die als eerste een prijs mag uitzoeken en de grote beker in ontvangst mag nemen.

Sinds een aantal jaren is er ook een beker voor de mooiste zelfgemaakte vlieger. De inschrijving is op zondag 9 juli tussen 9.00 en 10.30 uur in café d’n Oliefant aan de kromstraat 29. Het strijdtoneel is zoals altijd op het Jongelingsveld aan de Europalaan. De deelname is gratis en voor iedereen is er iets lekkers.

Het is niet de bedoeling dat stuntvliegers aan de wedstrijd deelnemen. De prijsuitreiking is tussen 12.30 en 13.00 uur in café d’n Oliefant. Na afloop van de prijsuitreiking is er opnieuw de uitslag van de loterij en de spectaculaire verkoop per opbod. Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, dan kan de wedstrijd verplaatst worden naar de vroege middaguren. Ook kan men hierover bij het café informeren op telefoonnummer 040-2542292.

Dit vind je waarschijnlijk ook interessant