Grote brand verwoest Kringloopwinkel Veldhoven op De Run

Veldhoven-Dorp – Een grote brand heeft zondagochtend de Kringloop Veldhoven op industrieterrein De Run in de as gelegd. De brandweer was massaal uitgerukt en kon voorkomen dat de brand oversloeg naar omliggende woonhuizen op de Dorpstraat.

Rond kwart over 3 werd de brand opgemerkt door een brandweerwagen, die van een andere melding afkwam. Er werd snel opgeschaald naar een zeer grote brand. De grote vuurzee zorgde voor forse rookontwikkeling die richting het noorden van Veldhoven waaide. Bewoners van huizen aan de Dorpstraat werden door de politie wakker gemaakt met de melding dat ze belangrijke spullen moesten klaarzetten om in geval van nood meteen te vertrekken. De huizen direct in de buurt van de brand moesten meteen verlaten worden voor het geval de brand over zou slaan naar hun huizen. Om half 5 werd een NL-Alert verstuurd om ramen en deuren te sluiten vanwege de hevige rookontwikkeling.

De brandweer was massaal uitgerukt met een zevental tankautospuiten en 3 hoogwerkers van niet alleen maar de Veldhovense brandweer, maar ook brandweervoertuigen van onder andere Woensel, Best, Heeze, Nuenen en Geldrop leverden assistentie. Het pand van de kringloopwinkel is volledig uitgebrand, terwijl een naastliggend pand vlam heeft gevat. De brandweer kon voorkomen dat de felle brand oversloeg naar de nabij gelegen huizen op de Dorpstraat.

Enkele bestuursleden van de Kringloopwinkel keken met lede ogen toe hoe de brandweer aan het blussen was. Bestuurslid Piet Wijman “Helaas is alles verloren. De compartimentering die we hadden aangebracht in de winkel heeft hier niets tegen kunnen doen”.

Rond 6 uur konden bewoners van de nabijgelegen huizen aan de Dorpstraat weer hun huis in en een poging doen om nog iets van hun nachtrust mee te krijgen. De brandweer is nog tot halverwege de zondagochtend bezig geweest met het nablussen. Bij de brand van de Kringloopwinkel zijn geen gewonden gevallen.