Grote live expositie bij Kunstuitleen Veldhoven eo

Oerle – Ruim 40 verschillende amateurkunstenaars doen mee aan de jaarlijkse expositie van Kunstuitleen Veldhoven e.o. Op zaterdag 9 en zondag 10 maart 2024 exposeren zij hun werkstukken in dorpscentrum d’Ouw School aan de Oude Kerkstraat 18.

De expositie bestaat uit 177 kunstwerken. Het zijn schilderijen en beelden gemaakt van paverpol, powertex, hardsteen of glas. De openingstijden op zaterdag zijn van 13.00 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Collage van de kunstuitleen

Uniek van deze expositie is, dat u tijdens dit weekend de kunstwerken rechtstreeks kunt kopen, lenen en (in overleg!) kunt meenemen. Gewoonlijk zijn de kunstwerken vooral online te bezichtigen. Toch komt een kunstwerk tijdens een expositie beter tot zijn recht voor wat betreft kleur, diepte materiaalgebruik en perspectief.

Op de website en Facebook van de kunstuitleen staan honderden schilderijen en beelden die voornamelijk digitaal te bekijken zijn. Het collectief bestaat uit 50 amateurkunstenaars uit Veldhoven en omgeving. Met dit initiatief willen zij hun kunstwerken ook aan anderen laten zien. Alle kunstwerken zijn te leen en te koop voor zowel particulieren als bedrijven.

Voor 5 euro per maand kan iedereen een kunstwerk lenen. Dit bedrag komt rechtstreeks ten goede aan de betreffende kunstenaar. In geval van koop worden bemiddelingskosten gevraagd door de kunstuitleen. Van deze opbrengst worden zaken bekostigd als foldermateriaal, de website en het inrichten van de exposities.

Sommige kunstwerken van Kunstuitleen Veldhoven e.o. zijn te bewonderen in horecagelegenheden of andere locaties. Deze worden regelmatig gewisseld. Op aanvraag zorgen de medewerkers van de kunstuitleen ervoor dat de muren van bedrijven en restaurants mooi worden aangekleed. Tijdens de expositie zijn ook KunstKadobonnen te koop. Leuk om cadeau te geven bij een verjaardag of andere feestelijke gelegenheid.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.kunstuitleenveldhoveneo.nl of mail naar: kunstuitleenveldhoveneo@gmail.com