‘Hee Doede Mee’ orkest naar Eindhoven

Eindhoven – Twee orkesten gaan samen een concert geven op zaterdag 9 maart in Wijkcentrum ‘t Trefpunt in Eindhoven. Het zijn ‘Hee Doede Mee orkest’ van het VMK en ‘Fanfare Unisono’ dat is voortgekomen uit fanfare Wilhelmina in Eindhoven. Beide zijn vorig jaar opgericht en ze bestaan uit muzikanten die vanuit het niets hebben geleerd een instrument te bespelen. Plus muzikanten die hun oude hobby weer hebben opgepakt.

De orkesten werken volgens de “Nij talint” methode die ontwikkeld is in Friesland door Guus Pieksma en Annewiep Bloem. Het Veldhovens Muziekkorps en fanfare Wilhelmina onderhouden een warm contact met de beide hierboven genoemde orkesten. Nu komt er dan een uitwisselingsconcert op uitnodiging van fanfare Unisono. Het wordt een verrassend programma waarin beide orkesten enkele dezelfde muziekstukken spelen. Op die manier kunnen bezoekers het klankverschil horen tussen een ‘fanfareorkest’ en een ‘harmonieorkest’. Een harmonieorkest heeft in haar bezetting ‘houtinstrumenten’, een fanfare niet. Onder de houtinstrumenten vallen naast klarinetten, dwarsfluiten en fagotten, die van oorsprong van hout waren.

Wilt u dit unieke concert bijwonen, dan bent u van harte welkom op zaterdag 9 maart in Wijkcentrum ‘t Trefpunt, Belgiëplein  20, 5628 XJ Eindhoven. Het programma begint om 14:00 uur met het Hee Doede Mee orkest en fanfare Unisono speelt na de pauze om 15:30 uur. De toegang is gratis.