Nieuwjaarsconcert VMK met legendes en verhalen

Centrum – Op 20 januari geeft het Veldhovens Muziekkorps een Nieuwjaarsconcert in theater De Schalm. Muzikaal mooie, spannende en soms mysterieuze verhalen staan centraal. Het wordt een avondvullend programma met zang, dans en verrassende optredens onder muzikale leiding van dirigent Ralf Schreurs.

Het Veldhovens Muziekkorps houdt van samenwerking en zeker als het gaat om jong talent. Een groep jong volwassenen met een groot muzikaal en theatraal talent doet mee. Zo ook “PopKoorRN”, het koor van de theaterschool “Wensmuziek” uit Luyksgestel. Deze theaterschool is anders dan anderen omdat ze alles zelf doen. Zij schrijven hun eigen verhalen en verzinnen hun eigen rollen. Voor meer informatie kijk op www.wensmuziek.com

Naast het harmonieorkest maakt ook de slagwerkgroep van het Veldhovens Muziekkorps deel uit van dit programma. Met hun marimba’s, xylofoons en slagwerkinstrumenten brengen zij muziek van de bovenste plank. Niet voor niets waren zij Nederlands Kampioen 2022.

Binnen de slagwerkgroep vormt een aantal leden een ensemble dat een speciale act zal opvoeren. Hiervoor hebben zij een instrument tot hun beschikking van maar liefst drie meter breed dat uniek is voor Veldhoven en omgeving.

Kaarten a 19 euro zijn verkrijgbaar aan de kassa van van theater de Schalm of www.deschalm.com