Oeps! Laadpaal midden op het gras 

Laadpaal aan de Pompemaker in het gras

’t Look – Door een herinrichting van de Pompenmaker in ’t Look is een laadpaal voor elektrische auto’s op een verkeerde plaats terechtgekomen. Die staat nu middenin het gras. Vragen hierover werden dinsdag tijdens de raadsvergadering gesteld door Gerrit Coppens van Senioren Veldhoven. In een antwoord gaf wethouder Marianne Giesbertz aan dat deze laadpaal op deze plaats niet voldoet. Het zal verplaatst worden. 

Laadpaal aan de Pompemaker in het gras

Voor de herinrichting van ’t Look waren er op deze plaats harde parkeerplaatsen. Nu ze zijn aangepast, is het gras. De plaatsing van de laadpaal is echter gewoon doorgegaan. Vattenfall en Enexis zijn verantwoordelijk voor de plaatsing van de paal. De verwachting is nu dat de laadpaal na de zomer verplaatst zal worden.

In een aanvullende vraag stelt Coppens dat vragen en klachten van bewoners over de herinrichting slecht of niet beantwoord worden. Voor de wethouder zijn deze opmerkingen niet nieuw. ‘Onlangs heb ik overleg gehad met de voorzitters van het Wijkplatform en ook over deze problematiek gesproken. De afhandeling van de meldingen heeft zeker te lang geduurd. Dit komt mede omdat er zowel aan de zijde van de aannemers als aan de zijde van de gemeente personele wisselingen zijn geweest. Hierdoor verloopt de communicatie stukken minder dan voorheen. Het project is nu in een afrondende fase. We proberen vragen te bundelen en zo snel mogelijk af te handelen. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten. We zijn begonnen met het aanpassen van het beleid om bij nieuwe herinrichtingsprocessen betere afspraken te maken over communicatie met inwoners en uitvoerende aannemers. Daarnaast werken we aan een verbeterplan voor de dienstverlening in het algemeen en daar komen dit soort zaken ook aan de orde.’

Dit vind je waarschijnlijk ook interessant