Open dag activiteitencentrum de Nieuwe Band

Zonderwijk – Op zaterdag 26 augustus houdt de Nieuwe Band een open dag van 10.00 tot 15.00 uur. Dit activiteitencentrum is een stichting voor mensen die overdag tijd hebben voor hobby en cursus. De stichting begeleidt verschillende activiteiten in groepsverband, waardoor onderlinge contacten ontstaan en kunnen groeien.

Stichting de Nieuwe Band werkt hiervoor samen met tientallen vrijwilligers, die deze activiteiten op deskundige wijze begeleiden. Deze vrijwilligers hebben doorgaans een specifieke kennis, die zij, geheel belangeloos, tijdens een of meerdere dagdelen, graag met u delen. Zij zijn geen docent, maar begeleider. Zij vormen het fundament van de stichting.

Tijdens de open dag zijn de begeleiders van de activiteiten aanwezig om uitleg te geven over hun activiteit. Er zijn sportactiviteiten zoals gym, biljart en jeu-de-boules. Sommige van deze activiteiten worden buiten het gebouw van de Nieuwe Band gegeven. De computerbegeleiders begeleiden tal groepen variërend van beginners tot gevorderden.

Er worden diverse workshops verzorgd zoals; Android basis, Fotoboeken, Android gevorderden, Android veilig, Android apps. Er komt een workshop leer bewerken. De goed uitgeruste werkplaats wordt voor tal van activiteiten gebruikt. Er zijn machines voor het bewerken van hout en metaal, er kan worden gelast. Er is een oven die bij diverse activiteiten met glas worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld glasfusen. Ook worden er werkstukken met Tiffany en glas in lood gemaakt. Daarnaast zijn er nog groepen die speksteen bewerken. De twee overige lokalen worden gebruikt voor de talen (Spaans, Frans en Engels) op zowel voor beginners als gevorderden, verschillende schildertechnieken, bloem schikken, kleding maken, kaarten maken, kalligrafie en fotografie.

Naast het uitoefenen van een hobby is de Nieuwe Band ook een ontmoetingscentrum. De sociale contacten voor de deelnemers zijn net zo belangrijk als het opdoen van vaardigheden voor hun hobby.

Stichting de Nieuwe Band doet mee met de meedoenregeling van de gemeente. Het gebouw staat aan de Van Aelstlaan 14 in Veldhoven. Meer informatie staat op de website.