Over ons

1Kempen is een initiatief van de samenwerkende publieke lokale media instellingen in de NLPO (Nederlandse Lokale Publieke Omroepen) streek 71 De Kempen. Op deze website bundelen Streekomroep De Kempen (Bladel, Eersel, Bergeijk, Reusel-De Mierden, Omroep Veldhoven (Veldhoven), RTV Horizon (Heeze-Leende en Cranendonck), Valkenswaardse Omroepstichting en EENFM (Oirschot) berichten die door de individuele omroepen worden geproduceerd en aangeleverd. 

Een publieke, onafhankelijke, niet-commerciële missie

In de lokale omroepsector is veel aan het veranderen. Lokale omroepen worden belangrijker in hun rol van waakhond van de lokale overheden en zij kunnen de lokale gemeenschappen verbinden met hun journalistiek en programma’s. De omroepen hebben daarom besloten om in de toekomst als één streekomroep te gaan opereren. 

De omroepen gaan nauw samenwerken om zo tot een meer professionele organisatie te komen. Dit betekent niet dat de lokale omroepen gaan verdwijnen. De omroepen streven naar een gezamenlijk bestuur, centrale nieuwsredactie en gezamenlijke inkoop van faciliteiten, maar ondertussen willen de omroepen hun lokale identiteit behouden. Ze blijven dus nieuws en programma’s maken voor de plaatselijke gemeenschappen over lokaal herkenbare onderwerpen. 

Journalistieke ambities

Op journalistiek vlak vertalen we dit in de volgende journalistieke ambities. We bieden dagelijks het belangrijkste nieuws uit en voor onze gemeentes en kernen. Daar zetten we al onze media voor in. We richten ons op onderwerpen die maatschappelijk spelen, op de politiek, calamiteiten, cultuur en sport. We willen de menselijke dimensie naar voren brengen en steeds de vraag stellen: wat betekent dit voor de burger. We willen een verbindende factor zijn door maatschappelijke initiatieven te tonen en door mensen en organisaties met elkaar in contact te brengen.

Klachten

Bent u ontevreden over berichtgeving op 1 Kempen.nl? Of meent u dat de openbaarmaking of beschikbaarstelling van bepaald materiaal inbreuk maakt op enig recht dat u toekomt of uw (privacy)belangen schaadt? Dan kunt u dit onderbouwd aan ons laten weten. Stuur uw klacht per e-mail naar info@1Kempen.nl en vergeet niet om uw telefoonnummer te vermelden. We proberen altijd binnen vijf werkdagen contact met u op te nemen.

Persberichten en agendaberichten

Aan 1Kempen gestuurde persberichten en agendaberichten kunnen wij op dit moment helaas niet verwerken of plaatsen. U kunt deze sturen naar de omroep die in uw gemeente actief is en de inhoud voor deze website aanlevert.