Over ons

1Kempen.nl is een initiatief van de Stichting Streekomroep Kempenland. Hierin werken een aantal publieke lokale media instellingen uit de NLPO (Nederlandse Lokale Publieke Omroepen) streek 71-De Kempen samen. Doel is om een onafhankelijk regionaal nieuwsaanbod te bieden. De berichten op deze website worden door Streekomroep De Kempen (Bladel, Eersel, Bergeijk, Reusel-De Mierden), Omroep Veldhoven (Veldhoven), RTV Horizon (Cranendonck en Heeze-Leende), Valkenswaardse Omroep Stichting (Valkenswaard) en EENFM (Oirschot) geproduceerd en aangeleverd. De 1Kempen-redactie wordt coördineerd door Sophie Beer en Willem-Jan Schampers.

 

Een publieke, onafhankelijke, niet-commerciële missie

In de lokale omroepsector gaat veel veranderen. Lokale omroepen worden belangrijker in hun rol van waakhond van de lokale overheden en zij kunnen de lokale gemeenschappen verbinden met hun journalistiek en programma’s. De samenwerkende omroepen hebben daarom besloten om in de toekomst als één streekomroep te gaan opereren. De omroepen willen tot een meer professionele organisatie komen. Dit betekent niet dat de lokale omroepen gaan verdwijnen. De omroepen streven naar een gezamenlijk bestuur, centrale nieuwsredactie en gezamenlijke inkoop van faciliteiten, maar ondertussen willen de omroepen hun lokale verbondenheid behouden. Ze blijven dus nieuws en programma’s maken voor de plaatselijke gemeenschappen over lokaal herkenbare onderwerpen. 

 

Journalistieke ambities

Op journalistiek vlak vertalen we dit in de volgende journalistieke ambities. We bieden dagelijks het belangrijkste nieuws uit en voor onze gemeentes en kernen. Daar zetten we al onze media voor in. We richten ons op onderwerpen die maatschappelijk spelen, op de politiek, calamiteiten, cultuur en sport. We willen de menselijke dimensie naar voren brengen en steeds de vraag stellen: wat betekent dit voor de burger. We willen een verbindende factor zijn door maatschappelijke initiatieven te tonen en door mensen en organisaties met elkaar in contact te brengen.

 

Klachten

Bent u ontevreden over een bericht op 1Kempen.nl? Of meent u dat de openbaarmaking of beschikbaarstelling van bepaald materiaal inbreuk maakt op enig recht dat u toekomt of uw (privacy)belangen schaadt? Dan kunt u dit onderbouwd aan ons laten weten. Stuur uw klacht per e-mail naar bestuur@1Kempen.nl en vergeet niet om uw telefoonnummer te vermelden. We proberen altijd binnen vijf werkdagen contact met u op te nemen.

 

Persberichten

Persberichten, tips, agendaberichten en andere informatie kunt sturen naar de omroep die in uw gemeente actief is en de inhoud van deze website aanlevert. Of u kunt contact met ons opnemen via redactie@1Kempen.nl. Op 1Kempen.nl plaatsen we geen agendaberichten.