Post Title

Zeelst – Na de fraaie winst in de KNVB Beker op VVSB en de forse uitwinst op OSS’20, lijkt UNA de opgaande lijn gevonden te hebben. Konden de Zeelstenaren dat op deze zonnige zondagmiddag doorzetten tegen het Bredase Baronie?

In het eerste half uur was het UNA dat de meeste scoringskansen kreeg, maar desondanks het net niet kon laten bollen. Zo werd een vrije trap van Jesse Wielinga door iedereen gemist, waarna de bal op de paal belandde. Een schot van Bassou Boulghalgh ging net naast, terwijl Abdiazis Eenow Dahir even later rakelings overschoot na een snelle counter van Juul Respen. UNA kreeg dus de kansen, maar Baronie maakte het doelpunt. Het was een fraaie kopbal van Skender Loshi die de bezoekers op 0-1 bracht. Na rust offerde coach Harrie Gommans verdediger Rhoan Boudewijns op en werd ook de goed spelende linksbuiten Noah Nguyen vervangen. In hun plaats kwamen Nick Tielemans en spits Jeroen van Schoonhoven. Die laatste veranderde het beeld van het duel volledig.

Eerst schoof hij in de 75e minuut een prima voorzet van de naar de linkerkant verhuisde Dahir binnen: 1-1. En niet veel later klopte hij in de lucht de hele Baronie-verdediging, na een vrije trap van Jesse Wielinga, 2-1. Daarna kwam Baronie diverse malen gevaarlijk opzetten, maar UNA bleef met hangen en wurgen overeind. De verlossing kwam diep in blessuretijd, door een schitterende kopbal van de 18-jarige invaller Jesse Owen: 3-1. Door deze mooie zege klimt UNA naar plek twee op de ranglijst van de 3e divisie.
(verslag: Thieu Vlemmix)

Doelpunten:
38. Loshi 0-1; 48. van Schoonhoven 1-1, 77. van Schoonhoven 2-1, 90+5. Johnson 3-1

Opstellingen:
UNA: Stoskovic; Boudewijns (46. van Schoonhoven), Scheepers, Sijben, van Casand; Respen, Boulghalgh (90. Owen), Wielinga; Nguyen (46. Tielemans), Dahir (76. Rensoff), van den Akker
Baronie: Brand; Townsend, al Morabit, Zimmerman, Ikhmech (81. Bortolotti), Keuken (72. Nagtzaam), Baddaje, Mejres, Loshi, van Gestel, el Bousaksaki (46. Cecilia)