Record aantal bezoekers Open Dag Kasteel Heeze

HEEZE – Op Tweede Pinksterdag openden de poorten van Kasteel Heeze opnieuw voor het publiek, ter gelegenheid van de Nationale Dag van het Kasteel.

Dit jaar stond het thema ‘Aan tafel’ centraal, wat duidelijk naar voren kwam tijdens de rondleidingen door het kasteel. Mensen grepen massaal hun kans om het kasteel van binnen en buiten te bewonderen. De rondleidingen, zowel door het kasteel als door de tuin, trokken veel belangstelling. Publiekstrekkers waren onder meer de oldtimers: Citroëns uit de jaren 30 en informatie over de eerste auto (uit 1902) van Baron Samuel John van Tuyll van Serooskerken.

Naast de bezichtigingen waren er tal van andere activiteiten. De kinderen werden zeker niet vergeten. Muziekvereniging “’t Inventielke” zorgde voor extra sfeer. Bezoekers konden een ritje maken met een paardentuig, schaken op een levensgroot schaakbord en genieten van schermdemonstraties door vereniging En Garde. De allerkleinsten leerden zelfs enkele beginselen van het schermen.

Daarnaast was er een markt met diverse kramen. De Heemkundekring en Wildbeheereenheid Groot Strabrecht gaven informatie over het kasteel en de omgeving. Bezoekers konden tweedehands en streekproducten kopen, terwijl de kinderen zich vermaakten met knutselactiviteiten.

Mede dankzij het zomerse weer trok de Open Dag van het kasteel een recordaantal van 2844 bezoekers. De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagde dag. Ze wilde vooral een plezierige, mooie en ontspannen dag bieden door middel van dit gratis evenement. Dat is zeker gelukt.