Rotary Veldhoven helpt Stichting de Stalvrienden tijdens NLdoet

Veldhoven – Dit weekend staat in het teken van de jaarlijkse vrijwilligersdagen van NLdoet. Op de website van NLdoet staan dit jaar bijna 7000 activiteiten waar vrijwilligers aan de slag konden. Rotary Veldhoven koos ervoor om de handen uit de mouwen te steken voor Stichting de Stalvrienden.

Stalvrienden

Stichting de Stalvrienden, in 2005 opgericht door Marieke Hendrikx, biedt paardrijden en dagbesteding aan mensen met een beperking. Na een verhuizing naar een ruimere locatie, waar ze sinds ruim een jaar gevestigd zijn, kon de stichting nog meer ruiters verwelkomen en uitbreiden met dagbesteding. Echter, op de nieuwe locatie kwam veel werk kijken. Vorig jaar meldde de stichting zich voor het eerst aan bij NLdoet, waar Rotary Veldhoven met enthousiasme te hulp schoot. Dit jaar werkten ze opnieuw zij aan zij, waarbij de focus lag op schilderwerk en een grondige schoonmaak van de dagbestedingsruimtes.

‘NLdoet heeft ons vorig jaar en dit jaar enorm geholpen. Het is fantastisch om te zien hoe betrokken vrijwilligers zich inzetten voor onze stichting,’ aldus Marieke Hendrikx. Op de vraag of de Stalvrienden volgend jaar weer meedoen, was het antwoord duidelijk: ‘Absoluut!’

Rotary

Rotary Veldhoven kiest ervoor om bij te dragen aan maatschappelijke projecten in Veldhoven. Tom van den Boogaart is voorzitter van Rotary Veldhoven. Hij benadrukt het belang van deze acties: ‘De Stalvrienden is een prachtige stichting geleid door heel betrokken mensen. Het is fijn dat we hen kunnen helpen en leuk om aan het einde van de dag zo’n duidelijk resultaat te kunnen zien.’

Vrijwilligerswerk

NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds. Elk jaar brengt het duizenden Nederlanders samen om vrijwilligerswerk te doen. De actie laat mensen ervaren wat het betekent om als vrijwilliger bij te dragen aan de samenleving.

Bent u geïnspireerd door dit verhaal en wilt u volgend jaar ook meedoen met NLdoet? Zet dan alvast vrijdag 14 en zaterdag 15 maart 2025 in uw agenda.