Rotary viert 100 jaar bestaan met estafette

Veldhoven – In januari vertrok een bakfiets uit Amsterdam waar de oudste van 500 Rotaryclubs in Nederland is gevestigd. De bakfiets gaat van Rotaryclub naar Rotaryclub, het staat symbool voor de onderlinge verbinding. Zondag ging de tocht van Veldhoven naar Eindhoven.

Een dag eerder is de speciale Rotary 100 jaar elektrische bakfiets vanuit Valkenswaard overhandigd aan de Rotary Eindhoven Kempenland. Daar werd ook de goudkleurige 100 jaar Rotary spade door Geert Jacobs van RC Valkenswaard overhandigd aan Jeanette Vermeulen die voor Eindhoven Kempenland de honneurs waarnam.

Zondag kwam de bakfiets onder begeleiding van diverse fietsers vanuit Vakenswaar aan in Veldhoven. Tom van den Boogaart nam daar het stokje over en ging met een flinke groep fietsers van Rotary clubs Eindhoven Kempenland, Veldhoven, Eindhoven Noord, Welschap, Eindhoven Centrum, Eeckaerde en Eindhoven Zuid naar het Ketelhuisplein in Eindhoven.

In Eindhoven werd de Rotary bakfiets geparkeerd bij Bakkie040 op Strijp-S. De deelnemers van de estafette en hun relaties kregen een heerlijk ‘bakkie’ en een ‘happie’. Bakkie040 is de plek waar (voormalig) dak- en thuislozen een échte kans krijgen op een beter bestaan. Na een professionele opleiding tot barista doen ze bij Bakkie040 waardevolle werkervaring op.

Na een officieel welkomstwoord om 10.00 uur was er voor de Rotarians en hun genodigden een vrije inloop tot 15.00 uur. Van het bedrag wat betaald wordt voor deze culinaire pitstop, verzorgd door chef Mounir Toub, worden ook zo’n 100 daklozen getrakteerd. Want wie jarig is trakteert.