Roxane van Iperen te gast bij Literair Café

Centrum – Schrijver en jurist Roxane van Iperen (Nijmegen, 1976) werd bij een groot publiek bekend met de roman ’t Hooge Nest. Dat boek gaat over het gelijknamige huis in ‘t Gooi, waar twee Joodse zussen tientallen Joodse onderduikers onderbrachten. Op zaterdag 16 maart is zij te gast bij Literair Café Veldhoven. In Theater de Schalm wordt Roxane geïnterviewd door Mark van der Linden.

In 2021 maakte Roxane van Iperen indruk met haar 4 mei-lezing. In hetzelfde jaar verscheen haar Boekenweekessay: De genocidefax. Hierin schuwt zij de donkere kanten van ons verleden niet. Een jaar later volgde het prikkelende essay Eigen welzijn eerst: hoe de middenklasse haar liberale waarden verloor.

Haar meest recente roman Dat beloof ik (2023) vertelt het verhaal van een meisje dat alles in haar jonge leven moet bevechten om overeind te blijven. De roman werd lovend ontvangen. ‘Wat een ontzettend goed boek. Verontrustend en toch laat het je achter met een goede, bozige, moedige nasmaak’, zo oordeelde collega-schrijver Özcan Akyol.

Inmiddels is Van Iperen niet weg te denken uit het publieke debat. Ze bekijkt de wereld met een financieel-economische blik, ontleedt als geen ander machtsstructuren en heeft een scherp oog voor hypocrisie, ongelijkheid en integriteitskwesties.

Praktische informatie

Literair Café Veldhoven is op zaterdag 16 maart van 20.30 tot 22.00 uur in Theater de Schalm. Boekhandel Bruna Veldhoven zorgt voor de boekverkoop (incl. signeersessie).
Ter ere van de Boekenweek (16 t/m 24 maart) krijgen bezoekers bij aankoop van min. € 15,- aan boeken het Boekenweekgeschenk Gezinsverpakking van de familie Chabot cadeau.
Kaarten kosten € 12,50 (regulier) of € 10,- (bibliotheekleden) en zijn verkrijgbaar aan de kassa en via de website van Theater de Schalm: www.deschalm.com/roxane

Over Literair Café Veldhoven

Gemoedelijk, inspirerend en verrassend: dat zijn de kenmerken van Literair Café Veldhoven. Het evenement beleefde sinds de start in 2018 al 16 edities met onder andere Griet Op de Beeck, Marieke Lucas Rijneveld en Nico Dijkshoorn. Literair Café Veldhoven is een samenwerking van de Bibliotheek Veldhoven, Bruna Veldhoven, Museum ’t Oude Slot en Theater de Schalm en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het Lira Fonds.