Tiental UNA sleept verdiende overwinning binnen

Zeelst – Evenals de heenwedstrijd in Gorinchem (0-1 winst), begon UNA de thuiswedstrijd tegen Unitas opnieuw met veel afwezigen. En ondanks een rode kaart voor de Zeelsternaren net voor rust, lukte het UNA alsnog in blessuretijd de volle winst te pakken. Een knappe prestatie van de 10 geelzwarten!

Wederom moest UNA-coach Harrie Gommans, voor aanvang van UNA-Unitas, flink husselen. Aanvoerder Brian Boogers was nog niet hersteld (duurt nog enkele weken), ook Noah Nguyen en Alex Smeins  waren er nog niet bij. En met Thomas Horsten meldde zich een nieuw geblesseerde op het appèl. Hij werd vervangen door Rhoan Boudewijns. Bassou Boulghalgh meldde zich gelukkig weer als hersteld en voorin mocht Lorenzo Koenders het dit keer vanaf de aftrap proberen.

De eerste helft viel er een UNA te bewonderen dat eindelijk weer eens van meet af aan met volle mankracht volop de strijd aanging. In de 3e minuut was het al raak. Door Jesse Wielinga gelanceerd, schoot van den Akker beheerst raak, 1-0. De vreugde was echter van korte duur of het stond alweer gelijk, door een goede vrije trap van Ray Versluis, 1-1. De vrije trap was overigens een ‘krijgertje’ geschonken door de arbiter die nogal eens in UNA’s nadeel floot.

UNA bleef ook daarna vol op de aanval spelen met Wielinga en Senders als bekwame stuurlui. Wielinga stelde in de 15e minuut Juul Respen – na een acrobatische voorzet – in staat om met het hoofd de 2-1 te scoren. En daarna leek UNA op weg naar meer. Maar helaas, zover kwam het vooralsnog niet. Een nogal twijfelachtige beslissing tot penalty voor de bezoekers, stak er een stokje voor. Joey Lokasi wist er wel raad mee, de partij stond weer gelijk: 2-2. In de schermutselingen kreeg UNA-speler Juul Respen een rode kaart, waardoor de Zeelsternaren de tweede helft met 10 man moesten ingaan.

Maar dat deed niks af aan de vechtlust van UNA. Tien tegen elf, was op het veld vanaf de zijkant nauwelijks te zien, in het veld misschien wel….. maar…..het was toch een open strijd. Met uiteindelijk in de blessuretijd de ontlading, de verdiende beloning ook. Max van den Akker ontsnapte  op links, maar stuitte op weerstand. De meegekomen Sten Senders beloonde vervolgens zichzelf en UNA door de bal uiterst beheerst in de linker benedenhoek te plaatsen: 3-2 en het feest kon beginnen. De ploeg had zichzelf beloond.                                    (verslag Thieu Vlemmix)

Doelpunten:
3. van den Akker, 7. Versluis 1-1, 15. Respen 2-1; 44. Lokasi 2-2 (str); 90+4. Senders 3-2

Opstellingen:
UNA: Stoskovic; Boudewijns, Scheepers, Sijbers, Jagt (62. Peters); Respen, Boulghalgh, Wielinga; Senders, Koenders (84. van Schoonhoven), van den Akker
Unitas: van Dongen; de Vulder, de Vries (89. Kegge), Lokasi, Ruwaard, Saez, Versluis, Nikolov, Goes, Habtemariam (46. Mcdermott), Kiflom Tsegay