Ton Dietvorst neemt afscheid van ‘zijn’ Kringloop de Kempen

De Run – Precies op zijn 67e verjaardag gaat bedrijfsleider Ton Dietvorst per 14 mei met pensioen. Op zondag 5 mei is de officiële afscheidsreceptie. 

Dietvorst’s loopbaan bij de Kringloop in Veldhoven begon in 2007. Onder zijn bezielende leiding is Kringloop de Kempen uitgegroeid tot een professionele kringlooporganisatie met 4 vestigingen, een Circulair Ambachtscentrum, 2 pop up winkels (Feel Good Store) en maar liefst 235 medewerkers. De meesten daarvan zijn vrijwilligers.

Turbulent jaar

In de afgelopen 17 jaar is het kringloopbedrijf enorm gegroeid. Maar vooral het afgelopen jaar was
voor Dietvorst en zijn medewerkers een turbulent jaar. Want in juli 2023 ging de Veldhovense
hoofdvestiging in vlammen op, is de winkel in Eersel verhuisd en zijn er 2 pop up winkels (Feel Good Store) geopend in Valkenswaard en in het Citycentrum van Veldhoven. Daarnaast opende begin 2024 ook nog de nieuwe XL-hoofdvestiging op een locatie op De Run (4305).

Carrière

In zijn carrière heeft Dietvorst diverse commerciële en leidinggevende functies bekleed in Nederland en België. Hij heeft dan ook een goede kijk op zakelijke kansen. De rode draad daarin is de inzet, het vertrouwen in en het stimuleren van mensen. Zijn hele leven is hij betrokken
geweest bij het hergebruiken van spullen. Daarbij heeft hij een enorme kennis en ervaring opgedaan. Vandaar zijn voorliefde voor tweedehands spullen, waar hij de speciale items snel herkent en weet te waarderen. Deze kennis van waardebepaling gaat hij na zijn pensioen ook delen met andere organisaties en mensen die daar behoefte aan hebben.

Desgevraagd bestempelt Dietvorst zijn tijd bij Kringloop de Kempen als ‘een prachtige periode in zijn leven’. Wat hij graag zou willen achterlaten? ‘Dat het DNA dat we hier met elkaar opgebouwd hebben, dat dat voort blijft gaan: dat mensen elkaar blijven waarderen en met veel plezier hier hun toekomst zien. En niet alleen zo bijdragen aan een beter leefmilieu maar ook aan sociale samenhang, waarbij mensen betrokken zijn en zich gewaardeerd voelen’, aldus Dietvorst.

Receptie

Op zondag 5 mei is er een afscheidsreceptie van Ton Dietvorst vanaf 15 tot 17 uur. Iedereen die wil, is van harte welkom. Let op, er kan op deze dag niet worden gewinkeld.