Tuinexpositie met kunst in ZandOerle

Oerle – Schilderatelier Hanneke van der Zanden organiseert een openluchtexpositie samen met haar cursisten en diverse beeldhouwers. Op zaterdag 2 en zondag 3 september in de tuin van Banstraat 10 in Zandoerle. De laatste expositie vond in 2019 plaats, daarna mocht het niet meer vanwege Corona.

Op zaterdag en zondag zijn ongeveer 150 schilderijen en 25 beeldhouwwerken te bewonderen in de buitenlucht. De openingstijden op beide dagen zijn van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

55 Enthousiaste schilders en tekenaars werken wekelijks in het atelier bij Hanneke van der Zanden. Velen van hen zijn ook aangesloten bij Kunstuitleen Veldhoven e.o. Ieder werkt met zijn eigen ideeën, inspiratie en materialen en wordt begeleid door Hanneke. Zij geeft aanwijzingen op ieder individu afgestemd. Hanneke moedigt aan, geeft suggesties maar zal nooit zelf in het schilderij van de cursist een lijn of streek zetten. Ieder seizoen is er een thema waar extra aandacht aan wordt besteed, zoals: kleur, contrast, licht en schaduw. De onderwerpen zijn zeer divers: portretten, stillevens, landschap en abstract en ook de materialen lopen uiteen: olie- acryl- en aquarelverf, gemengde technieken, pastel en potlood.

Tussen de schilderijen en tekeningen zijn ook enkele beeldhouwwerken te zien. Deze zijn gemaakt door enkele schilders die ook beelden maken. Er zijn twee gastbeeldhouwers: Nelly Fredriksz en Bart Merkelbach. Er zijn beelden in steen, keramiek, paverpol en metaal.

Een expositie in de buitenlucht is afhankelijk van het weer. Een enkel buitje kan de organisatie wel hebben, dan gaat er plastic over de schilderijen. Alleen bij zeer slecht weer kan de expositie helaas niet doorgaan.