Tussenlandingen Amerikaanse helikopters op Vliegbasis

Eindhoven – Van 20 november tot en met 15 december maken in totaal 55 Amerikaans militaire helikopters een tussenstop op Vliegbasis Eindhoven. Ze zijn vanuit Duitsland op weg naar de haven van Vlissingen. Daar worden ze gedemonteerd en op transport naar de Verenigde Staten gezet.

De helikoptervluchten vinden alleen plaats op werkdagen en uitsluitend overdag. Door deze vluchten zijn er in de omgeving van Vliegbasis Eindhoven meer vliegbewegingen te zien en te horen.

Exacte tijden

Exacte tijden, data en aantallen kunnen niet vooraf gecommuniceerd worden. De verplaatsingen van de helikopters hangen af van de weersomstandigheden en ander vliegverkeer. Hierdoor kunnen de activiteiten uitlopen. Defensie vraagt hiervoor begrip van omwonenden.
Nederland ondersteunt dit najaar de rotatie van twee Amerikaanse brigades via Nederland naar Duitsland, Polen en Letland en in omgekeerde richting terug naar de VS. Dit wordt Host Nation Support genoemd. Een groot deel van het materiaal wordt verplaatst over de weg. Het overige deel van het materiaal, vliegt naar de eindbestemming.

Sinds 16 oktober vliegen er al helikopters (Chinook, Blackhawk en Apache) van Vlissingen naar Duitsland, met een tussenstop op Vliegbasis Woensdrecht. Mocht u hinder ondervinden van de helikoptervluchten, dan kunt u dit melden via: www.samenopdehoogte.nl.