Wie kent deze boef? Bij pinautomaat Zandoerle

Oerle – De politie vraagt uw aandacht. Op woensdag 21 juni is een 94-jarige man uit Eindhoven slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude (spoofing). De persoon op de afbeelding pint hier, bij de geldautomaat op de Zandoerleseweg in Veldhoven, duizenden euro’s met de bankpas van het slachtoffer. Herken jij de verdachte?

De hoogbejaarde man werd gebeld door een nep bankmedewerker. Een handlanger van deze nepbankier ging naar het slachtoffer thuis en haalde de bankpassen, met readers en pincode op. Deze handlanger zag er volgens het slachtoffer als volg uit:

– Leeftijd tussen de 35-40 jaar oud
– Gezet postuur
– Lengte rond de 1.72 meter
– Kort en donker haar
– Grijs vest
– Sprak met een licht Belgisch accent
– Blanke huidskleur, zon gebruind

Deze handlanger is ruim twee uur bij het slachtoffer binnen geweest en heeft diverse handelingen verricht op de laptop van de bejaarde man. Daarna is er met de passen van de bejaarde man meerdere keren gepind bij de automaat op de Zandoerleseweg in Veldhoven. De oplichter die de pinfraude pleegt, staat duidelijk op beeld en hopelijk is er iemand die hem (her)kent.

Gezien de planmatige aanpak om aan de pinpas en pincode te komen, doen ze dit misschien vaker. Let dus extra op. Heeft u iets gezien dat bij de opsprong kan helpen, bel 0900-8844 of geef geef uw tip vertrouwelijk online door via de website van de politie.