17 september herdenking Bombardement Zeelst

Centrum – Op 17 september 1944 kwamen in Zeelst 19 burgers om bij het bombardement. Dat gebeurde op de eerste dag van Operation Market Garden bij de bevrijding van Zuid-Nederland. Op het Meiveld vindt de herdenking plaats van het bombardement. Iedereen is van harte welkom.

Kranslegging grafmonument kerkhof St. Willibrorduskerk om 18.45 uur

Vanaf 18.45 uur begeleidt het Onze Lieve Vrouwe Gilde de aanwezigen naar het grafmonument op het kerkhof. Daarna is er bij het monument een korte bijeenkomst voor de herdenking. Hier wordt onder andere een bloemstuk gelegd door nabestaanden van de slachtoffers van het bombardement.

Gildemars naar het monument ‘Donderslag bij Heldere Hemel’ op het Meiveld

Na de herdenking op het kerkhof loopt het O.L.V. Gilde met de Gildemars naar het monument Donderslag bij heldere hemel’ op het Meiveld. U mag meelopen, maar u kunt ook zelfstandig naar het Meiveld gaan.

Aansluitende herdenkingsbijeenkomst bij monument op het Meiveld om 19.30 uur

Aan de herdenkingsbijeenkomst bij het monument werken mee: de Gemeente Veldhoven, de gemeentelijke werkgroep Herdenkingen Veldhoven 4 mei en 17 september, de werkgroep 17 september van de vereniging Erfgoedhuis Veldhoven, nabestaanden van het bombardement, het Onze Lieve Vrouwe Gilde, Harmonie l’Union Fraternelle, Scouting St. Aloysius, Amnesty International, Ambassade van Vrede Veldhoven, (oud)leerlingen van het basisonderwijs en het Sondervick College en Omroep Veldhoven. De omroep zendt de bijeenkomst live uit via YouTube.