Kerk houdt lichtprocessie en zoekt deelnemers

Meerveldhoven – De Christus Koning kerk viert op 15 augustus het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming. Omdat de kerk op het Mariaplein een bedevaartkerk is van Maria, Onze Lieve Vrouw ter Eik, is er extra aandacht voor dit grote feest.

Op dinsdag 15 augustus is er om 10.00 uur een Eucharistieviering in de kerk. Om 20.30 uur start de lichtprocessie die vanuit de kerk door de straten loopt rondom het kerkgebouw en daar weer terugkeert om afgesloten te worden met een kort lof.

Voor de organisatie van deze dag zijn vrjwilligers nodig. Vooral voor de processie zoekt de parochie zowel kinderen als volwassenen die mee willen lopen als bruidje of als page. Zij dragen dan de diverse voorwerpen die onderdeel zijn van de processie. De parochie heeft een grote voorraad bruidsjurken en pagekleren voor deze gelegenheid.

Lijkt het u iets om deel te nemen aan deze mooie lichtprocessie, dan kunt u zich aanmelden via het secretariaat. Het is bereikbaar op werkdagen tussen 9.30 en 12.00 uur via 040-253 2231 of per e-mail naar secretariaat@christuskoning.nl. U ontvangt dan meer informatie over het passen van de jurken en het oefenen.