Marvilde keert terug met 1e elftal in zondagcompetitie

Meerveldhoven – Na een jaar afwezigheid speelt Marvilde komend seizoen weer in het zondag amateurvoetbal met een 1e elftal. Een team bestaande uit spelers van het huidige O23-1, Marvilde 2 en enkele spelers die terugkeren gaat de clubkleuren verdedigen in de standaard 5e klasse. De technische leiding komt in handen van de ervaren hoofdtrainer Trevor Pattenden die heeft aangetoond bij DEES en Steensel met eigen jongens plezier en prestatie hand in hand te kunnen laten gaan.

Vorig seizoen trok Marvilde de stekker uit het prestatief 1e elftal in het zondagvoetbal. De bestaande selectie viel grotendeels uit elkaar doordat veel spelers stopten en het gat naar de eigen jeugd te groot was om een representatief elftal neer te kunnen zetten in de 1e of 2e klasse. Het verzoek aan de KNVB om in de 5e klasse verder te gaan met spelers uit het 2e en de eigen jeugd kon op basis van de reglementen niet gehonoreerd worden, aldus voorzitter Erwin Zimmerman. Deze keuze om het eerste elftal uit het amateurvoetbal terug te trekken bracht nogal wat discussie in de Meerveldhovense club teweeg, maar op een ingelaste ledenvergadering gaf het bestuur uitleg en motivatie over deze moeilijke keuze. Ook werd de doelstelling uitgesproken om met Marvilde zo snel mogelijk terug te kunnen keren met een representatief 1e elftal in het zondagvoetbal.

Het nieuw gevormde team gaat bestaan uit enkele ervaren spelers van het 2e elftal (Vincent Barthelomeus, Luc Martens en Michael Creemers) en de jeugdige mix van de O23-1, dat onlangs in de najaarscompetitie kampioen  werd in de 1e klasse. Ook keren enkele spelers weer terug naar Marvilde na een uitstapje naar een andere vereniging. De technische leiding van het nieuwe 1e elftal komt in handen van hoofdtrainer Trevor Pattenden, die bij DEES en Steensel liet zien om met eigen jongens plezier en prestatie hand in hand te kunnen laten gaan.

Marvilde 1 zal dus komend seizoen uitkomen in de 5e klasse van het zondagvoetbal. De doelstelling is om in de middenmoot mee te gaan draaien om van daaruit in de seizoenen die volgen een keer te promoveren naar de 4e klasse. Marvilde zet deze eerste periode vooral in op het bouwen van een toekomstbestendig 1e elftal vanuit de eigen gelederen.