‘Saamhorigheid en gezelligheid’ bij AmateurvoetbalEindhoven

VELDHOVEN – De jaarlijkse bijeenkomst van AmateurvoetbalEindhoven (AVE) kan hét ‘Amateurvoetbalgala van de regio’ worden genoemd, maar beter is om het gewoon te betitelen als de ‘afsluitingsavond van het seizoen’. Een avond waar voetballiefhebbers in een ongedwongen sfeer een feestje kunnen bouwen. En dit gebeurde op het sportpark van RKVVO in Oerle.

Kees Mollen

Voorafgaand aan de avond kwamen de trainers bij elkaar voor een gezellig onderonsje. Onder het genot van een BBQ en drankje werd het seizoen doorgenomen, er waren in totaal 35 van de 70 leden van AmateurvoetbalEindhoven Coaches (AVEC) aanwezig. Hierna arriveerden de kampioenen uit de regio Eindhoven, De Kempen en Helmond. Sfeer en gezelligheid zijn voor deze avond belangrijke items, met als doelstelling gezamenlijk het (lange) seizoen afsluiten met een mooi feestje. HMVV kwam zelfs met een huifkar vanuit Ho0ge Mierde naar Veldhoven.

HMVV

De presentatie was in handen van Willem-Jan Schampers en Ronald Dekkers. Zij wisten op een ludieke manier de avond aan elkaar te praten. Na de uitreikingen luisterde Peter Bussers de avond verder op met een tribute optreden van Neil Diamond (‘Sweet Caroline’).

Prijzen

Knegselse Boys

Tussendoor werden verschillende prijzen uitgereikt. De titel ‘Brabant Sports trainer van het jaar’ ging naar Raymond Koenraadt (Mierlo Hout) en Kees Mollen ontving de Oeuvreprijs voor zijn verdienste in het amateurvoetbal. Daarnaast werd Harrie van den Wildenberg herdacht. Hij overleed in februari 2024. Als speler en trainer was Van den Wildenberg decennia lang betrokken bij het amateurvoetbal. Eric van der Palen had mooie woorden en zijn zoon Dominique ontving een aandenken voor zijn overleden vader.

De Valk

Knegselse Boys werd uitgeroepen tot ‘club van het jaar’. Na een toespraak van Noud van Buul kreeg de club een waardencheque aangeboden van Brabant Sport Boxtel t.w.v. 500 euro. De kampioenschalen van AmateurvoetbalEindhoven werden uitgereikt aan de mannenteams van Mierlo Hout, De Valk, SBC, Unitas’59, SV Lierop, Avesteyn en HMVV en aan de vrouwenteams van Beerse Boys, Geldrop, Rood Wit V, SV Budel, SVO/RDM, Sparta’25 en SV Lierop.

Rood Wit V Vrouwen
SVO RDM