Sla Je Slag Cup in Veldhoven

Veldhoven – Op zaterdag 28 oktober vindt de Sla Je Slag Cup plaats in de Rabozaal van Art4U in Veldhoven. Een muziekwedstrijd speciaal voor slagwerkgroepen. Het afgelopen jaar heeft de slagwerkgroep van het Veldhovens Muziekkorps deze Cup gewonnen en daarom mogen zij de wedstrijd dit jaar organiseren. Het programma begint om 09:30 uur en de prijsuitreiking zal rond 17:00 uur plaatsvinden. De toegang is gratis.

Er treden deze dag 9 slagwerkgroepen op, met zowel ongestemde als gestemde  melodische instrumenten zoals marimba, vibrafoon, pauken, klokkenspel etc. Vanuit het hele land komen zo’n 125 slagwerkers naar Veldhoven om te laten zien wat ze in hun mars hebben! U zult versteld staan wat een mooie muziek met deze instrumenten gespeeld kan worden.

Elke groep zal worden beoordeeld door een deskundige jury die dit jaar bestaat uit Wibrand van Norel en Marc Dufour. De slagwerkgroep met het hoogste puntenaantal wint de felbegeerde “Sla Je Slag Cup” en mag komend jaar de wedstrijd organiseren.

De Sla Je Slag Cup vindt plaats in de Rabozaal van Art4U aan de Bossebaan 60 in Veldhoven. Een mooi gelegenheid om eens kennis te maken met deze vorm van muziek maken en te genieten van de gevarieerde klanken.