Stijn Madou’s 100 km hardloopuitdaging voor kinderen in nood

CRANENDONCK – Stijn Madou (25) uit Budel-Dorplein heeft een nieuwe uitdaging op zich genomen: hij gaat 100 kilometer hardlopen om geld in te zamelen voor het goede doel. Geïnspireerd door een dorpsgenoot die voor een goed doel een lange race liep, besloot Stijn een soortgelijke actie op touw te zetten. Na reizen door Azië en Afrika, waar hij geconfronteerd werd met de schrijnende armoede onder kinderen, wist hij dat hij iets wilde doen om te helpen. Zo kwam hij uit bij de stichting ‘Save the Children’.

Op zaterdag 15 juni is het zover. Stijn zal de 100 kilometer afleggen en hoopt daarbij zoveel mogelijk donaties te ontvangen voor de kinderen in nood. Hoewel hij het grootste deel van de afstand alleen zal lopen, krijgt hij gezelschap van vrienden en enkele voetbalmaatjes van Rood-Wit ’67, wat hem extra motivatie geeft.

Stijn realiseert zich dat het een enorme uitdaging is: “Honderd kilometer hardlopen doe je niet zomaar even.” Zijn recente trainingsrondje van 40 kilometer was al een serieuze inspanning, maar hij voelt zich fit en vastberaden om zijn doel te bereiken, ondanks de verwachte pijn en moeite.

Het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Save the Children. Tot nu toe is er al bijna € 5500 opgehaald, maar Stijn hoopt het streefbedrag van € 30.000 te halen, waarmee 10.000 kinderen gevoed kunnen worden. Meer informatie over Stijns tocht, zijn motivatie en hoe je kunt doneren, is te vinden op de actiesite van Save the Children: actie.voorsavethechildren.nl/fundraisers/stijnmadou.