Twee opvoeringen van Matthäus Passion van Bach

Oirschot – Op woensdag 27 maart vindt de jaarlijkse uitvoering plaats van de Matthäus Passion van J. S. Bach door het Kempenkoor in de Sint-Petrusbasiliek in Oirschot. De hoogtepunten zijn op maandag 25 maart te beluisteren in de Heilige Brigidakerk in Geldrop.

Sinds 2005 zingt het koor dit magistrale werk, dat publiek trekt uit heel de regio. Het koor wordt begeleid door het gerenommeerde barokorkest, La Sorpresa. Zij spelen op originele instrumenten, of kopieën daarvan, waardoor de barokke muziek optimaal tot zijn recht komt. Daarnaast verleent het Jongenskoor Dalfsen zijn medewerking en een ensemble van zes solisten.

De Christusrol wordt dit jaar gezongen door de jonge bariton Raoul Steffani. Deze rijzende ster in de klassieke muziekwereld won afgelopen jaar de Nederlandse Muziekprijs. De evangelistenpartij wordt al jaren vertolkt door Jan Van Elsacker. De overige solisten zijn Hilde Coppé (sopraan), Gerben van der Werf (altus), Stefan Leippe (tenor) en Marcel van Dieren (bas).

Ralph Rousseau Meulenbroeks begeleidt twee aria’s op de viola da gamba. Hij is een van ’s werelds beste viola da gamba-spelers. Het geheel staat onder de artistieke leiding van Cees Wouters.

Het concert in de basiliek in Oirschot begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.45 uur. Er is een pauze, waarin koffie en thee te verkrijgen is. Kaarten zijn te bestellen via de website.