Mooi Veldhoven wil actief meedenken bij City vernieuwing

Centrum – In het Citycentrum stond zaterdagmiddag een kraampje met daarachter een poster. Twee bewoners staan ervoor en zij vragen voorbijgangers of ze hebben gehoord van het nieuwe plan voor het Citycentrum. Het winkelhart van Veldhoven gaat na 45 jaar op de schop. De gemeente lanceerde eerder een website. Daarmee wil ze mensen betrekken bij de plannen. Nu is er Mooi Veldhoven, omdat niet iedereen gelooft in de goede afloop van de formele inspraakrondes.

Achter het tafeltje staat een poster met daarop de 6 uitgangspunten. De QR code verwijst naar een publieksenquête. Joep Roijers en een medebewoner (naam is bekend bij de redactie) staan tussen het winkelend publiek. Terwijl er handtekeningen worden gezet, worden de mensen gevraagd wat zij wensen voor het nieuwe Citycentrum.

Mooi Veldhoven weet zelf heel goed hoe het nieuw centrum eruit zou moeten zien. De initiatiefnemers achter de website mooiveldhoven.nl noemen zich “een groep betrokken en gepassioneerde bewoners, gedreven door onze liefde voor de stad en onze overtuiging dat we samen kunnen werken om een mooier, leefbaarder en gezelliger stadshart van Veldhoven te creëren.” Op de website staan foto impressies van wat ze bedoelen. Gemoedelijk, sfeervol en veelal klassieke architectuur. Dat zet het af tegen het beeld van moderne hoogbouw, veel beton en weinig groen.

Desgevraagd is Mooi Veldhoven geen actiegroep. Ze wil helpen bij de planvorming. Daarvoor heeft het contact gezocht met een Amsterdamse stedenbouwkundige. Deze Ruben Hanssen toont zich bereid een ‘case study’ van het Veldhovense ontwerp te maken. Zo wil Mooi Veldhoven actief bijdragen aan de planvorming voor het nieuwe Citycentrum.

Naast de website heeft Mooi Veldhoven ook een Facebookpagina geopend met inmiddels ruim 100 volgers.

5 juni 2023 – Meepraten over toekomst City Centrum

24 mei 2023 – Online meepraten op Ons Veldhoven

17 maart 2023 –  Nieuw plan voor verbouwing City Centrum