Vrijwilligers Cordaad Welzijn ontvangen Zon van Veldhoven

Veldhoven – Wethouder Mariëlle Giesbertz reikte donderdagmiddag 20 juli de Zon van Veldhoven uit aan vrijwilligers van Cordaad Welzijn. Dat deed zij samen met kunstenaar Paul Lippold in de Bibliotheek in Veldhoven. De vrijwilligers zetten zich al jaren onuitputtelijk in voor digitale participatie in Veldhoven, vanuit het DigiTaalhuis.

Verdiensten

De vrijwilligers helpen inwoners om handiger en zelfstandiger te worden in de digitale samenleving. Ze zetten zich in als computerhulp aan huis van Cordaad Welzijn of geven digitale vaardigheidstrainingen vanuit het DigiTaalhuis. Daar begeleiden ze zowel mensen die op de digitale snelweg nog ‘aan de kant staan’ als mensen die beter willen omgaan met digitale zorg of veiligheid op het internet.

Blijk van waardering

Met de Zon van Veldhoven draagt de gemeente vrijwilligers een stralend warm hart toe. Het is een blijk van waardering. Vrijwilligers zijn onmisbare schakels binnen onze samenleving. De gemeente is trots op haar vrijwilligers en waardeert hun actieve inzet voor de Veldhovense gemeenschap enorm.

Over de Zon van Veldhoven

De Zon van Veldhoven is een bijzonder geschenk. De zonnen worden gemaakt bijSeverinus. Kunstenaars van de dagbesteding van Severinus, GGzE De Boei en SWOVE beschilderen de zonnen. Iedere zon is daardoor uniek. Kunstenaar Paul Lippold beschilderde de Zon voor de vrijwilligers van Cordaad Welzijn.

Ruud Paulusse